Levi Snow Sport Academy on perustettu vuonna 1999 nimellä Levin alppikoulu, jolloin kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän opiskelijaa. Snow Sport Academyn toiminnan kautta kevääseen 2019 mennessä lukiosta on valmistunut 96 ylioppilasta.

Tällä hetkellä opiskelijoita on yhteensä 34. Vuonna 2018 aloittaneessa FreeRide-koulutuksessa on kahdeksan opiskelijaa. Monitaitolinjalla on 19 ja huippu-urheilulinjalla seitsemän. Määrä tarkoittaa neljäsosaa koko Kittilän lukion oppilasmäärästä. Snow Sport Academyn opiskelija voi valita lukio-opintojen sijaan myös opiskelun ammatillisella puolella ja suorittaa opintoja Levi-Instituutissa tai molempia yhdessä. Tällä hetkellä yksi opiskelija suorittaa opintojansa Levi-Instituutissa.

Monitaitolinjalla, opiskelija suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on opiskellut Snow Sport Academyn monitaitolinjalla.

FreeRide-koulutuksessa opiskelija niin ikään suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen. Koulun aikainen koulutussisältö kuitenkin painottuu vapaalaskuun ja aihetta ympäröiville ilmiöille. 

Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

Lapin Urheiluakatemian kanssa yhteistyönä tehtävä Yläkoululeiritys on saavuttanut suuren suosion. Tällä hetkellä mukana on 8 Vapaalaskijaa sekä 18 Alppihiihtäjää. Näin ollen kokonaisoppilasmäärämme on tällä hetkellä jo yli 60 !

 

Partners

Oletko kiinnostunut alkamaan yhteistyökumppaniksi? Contact

News and stories

Collaboration with Sports Academy of Lapland

16.05.2019

Levi Snow Sport Academy (Levin alppikoulu) ja Lapin Urheiluakatemia ovat sopineet yhteistyön jatkosta.

Social media