Levi Snow Sport Academy on perustettu vuonna 1999 nimellä Levin alppikoulu, jolloin kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän opiskelijaa. Snow Sport Academyn toiminnan kautta kevääseen 2018 mennessä lukiosta on valmistunut 92 ylioppilasta.

Tällä hetkellä opiskelijoita on yhteensä 28. Uusi FreeRide-koulutus on aloittanut toimintansa viiden opiskelijan voimin, monitaitolinjalla on 18 ja huippu-urheilulinjalla viisi. Määrä tarkoittaa neljäsosaa koko Kittilän lukion oppilasmäärästä. Snow Sport Academyn opiskelija voi valita lukio-opintojen sijaan myös opiskelun ammatillisella puolella ja suorittaa opintoja Levi-Instituutissa tai molempia yhdessä. Tällä hetkellä yksi opiskelija suorittaa opintojansa Levi-Instituutissa.

Monitaitolinjalla, opiskelija suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on opiskellut Snow Sport Academyn monitaitolinjalla.

FreeRide-koulutuksessa opiskelija niin ikään suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen. Koulun aikainen koulutussisältö kuitenkin painottuu vapaalaskuun ja aihetta ympäröiville ilmiöille. 

Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

Partners

Oletko kiinnostunut alkamaan yhteistyökumppaniksi? Contact

News and stories

Collaboration with Sports Academy of Lapland

16.05.2019

Levi Snow Sport Academy (Levin alppikoulu) ja Lapin Urheiluakatemia ovat sopineet yhteistyön jatkosta.

Social media