Kouluttajat, opettajat ja valmentajat kokoontuivat turvallisuusasioiden äärelle.

*****

 

Luonto-, seikkailu- ja lumilajien kouluttajat ja valmentajat kokoontuivat laajalla joukolla koronatilanne huomioiden 9.-10.11. Leville koulutus- ja hyvinvointikeskus Welleviin turvallisuusseminaariin pohtimaan turvallisuusasioita, osa livenä, osa etäyhteydellä. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Kittilän kunnan, Levi Snow Sport Academyn, Humanistisen ammattikorkeakoulun, Lapin koulutuskeskus REDUn, Veto- ja pitovoimainen Lappi -hankkeen kanssa.

Kohderyhmänä olivat erityisesti Lapin alueella luonto-, seikkailu- ja lumilajien koulutusta järjestävien organisaatioiden kouluttajat, valmentajat ja opettajat. Paikan päällä kokoontui pandemiarajoitukset huomioiden 20 henkilöä ja etäyhteyksien välityksellä seminaaria seurasi 10 – 15 alan toimijaa.

Tilaisuudessa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja alan ammattilaisilta ja järjestettiin työpajoja, joissa käytiin läpi turvallisuusasioita lain, asetusten ja turvallisuusdokumentoinnin tiimoilta sekä mietittiin mahdollisuuksia kehittää turvallisia käytäntöjä sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta.

Asiantuntijapuhujina kuultiin Kittilän lukion rehtoria Janne Ylinampaa, Tukesin Aleksi Latvalaa, Liikenneturvan Petri Niskaa, OAJ:n Erkki Mustosta, Humakin Kai Lehtosta, Santasportin Oula-Matti Peltosta, Veto-ja pitovoimasen Lapin Henna Kymäläistä sekä mentaalivalmentaja Matti Henttistä.

Seminaari tarjosi kattavasti tietoa turvallisen oppimisympäristön luomisessa niin psyykkisen-, fyysisen- sosiaalisten tekijöidenkin kannalta tarkasteltuna. Lisäksi saatiin tärkeää tietoa mm. opettajien ja kouluttajien vastuista eri tilanteissa, sekä turvallisesta tiellä liikkumisesta. Levi Snow Sport Academyn kannalta seminaari oli erittäin antoisa ja antoi paljon eväitä kehittää edelleen omia turvallisuuskäytänteitä sekä suunnitelmia, joilla taataan entistä laadukkaampi ja turvallisempi toimintaympäristö opiskelijoille.

Vastaavanlaista verkostotapaamista ei näin laajalla kattauksella ole järjestetty koskaan aiemmin. Keskeinen tavoite seminaarille oli, että alan parissa työskentelevät kouluttajat kohtaavat ja jakavat arvokasta tietoa turvallisuuden edistämiseksi. Tämä tavoite täyttyi ja nähtäväksi jää, saako vastaavanlainen seminaari jatkoa tulevina vuosina.

Turvallista talvea!

Lue myös nämä

Yläkoululeirityksen ja Junior Teamin haku käynnissä

25.02.2022

HAE mukaan 13.3. mennessä! Lapin Urheiluakatemian Yläkoululeiritykseen haku on auki 14.2.–30.4.2022.

How to bring fun activities and values together

08.12.2021

TÄssä englannin kielisessä blogissa meidän Humanistisen ammattikorkeakouluharjoittelija Tjiago kuvailee syksyn toimintaa omasta näkövinkkelistään.

Syksyn tohinoita

02.12.2021

Niin se vaan on kohta yksi lukukausi takanpäin. Aika lentää siivillä, kun on paljon mukavaa puuhaa mukavien tyyppien parissa.

Kausi paketissa ja syksyllä palataan ennätysmäisen suurella joukolla!

31.05.2021

Alpin yläkoulutoimintaan tulee oma valmennusryhmä, jonka valmentajaksi Kaisa Puttonen.

Sami Suhonen Freeride-linjan uudeksi kouluttajaksi

22.02.2021

Levi Snow Sport Academyn Freeride-linjalle on löytynyt uusi kouluttaja.

Jukka Leino Levi Snow Sport Academyn huippu-urheilulinjan valmentajaksi

04.02.2021

Valmentajavalinta on nyt tehty, ja iloksemme saamme ilmoittaa, että 1.8.2021 valmennustiimiimme liittyy yksi Suomen menestyneimmistä alppihiihtäjistä.

Urheiluliiketoiminnan Sport Business Lapland -koulutus käynnistyy syksyllä

03.08.2020

Urheilija, valmentaja tai seura- ja järjestötoimija! Oletko kiinnostunut tehostamaan ja uudistamaan toimintaasi?

Petri Tuomikoskesta Levi Snow Sport Academyn uusi valmentaja!

19.05.2020

Suomen alppimaajoukkueen entinen päävalmentaja Petri Tuomikoski aloittaa huippu-urheilulinjan valmentajana elokuusta alkaen.

Huippu-urheilulinjalle uusi valmentaja. Oletko se sinä?

30.04.2020

Haemme valmennustoimintaamme uutta päätoimista valmentajaa täydentämään osaavaa tiimiämme. Haku alkaa tänään 30.4. ja päättyy 13.5.

Tule tutustumaan toimintaamme 2020!

13.02.2020 - Koulutustoiminta | Urheilutoiminta

Mahdollisuus tutustua Levi Snow Sport Academyn toimintaan hiihtolomaviikoilla 8 ja 9, 2020.

Koulutustoiminnan tutustumispäivä WestPointin avajaisissa lauantaina 1.2!

10.01.2020

Järjestämme monitaitolinjan ja FreeRide koulutuksen avoimet harjoitukset yli 14 vuotta täyttäneille Snow Sport Academyn toiminnasta kiinnostuneille.

Yhteistyö Lapin Urheiluakatemian kanssa tiivistyy

16.01.2019 - Koulutustoiminta | Urheilutoiminta

Levi Snow Sport Academy (Levin alppikoulu) ja Lapin Urheiluakatemia ovat sopineet yhteistyön jatkosta.

Levi Snow Sport Academy ja Lapin Urheiluakatemia

29.03.2018

Järjestämme ensi vuonna (2018-2019) alppihiihdon sekä FreeRiden yläkoululeiritystä yhdessä Lapin Urheiluakatemian yläkouluakatemian kanssa.