Niin se vaan on kohta yksi lukukausi takanpäin. Aika lentää siivillä, kun on paljon mukavaa puuhaa mukavien tyyppien parissa.

Kaikkihan tietää, että arki ei aina ole pelkkää vaaleanpunaisten hattarapilvien päällä tanssahtelua, vaan sinne mahtuu kaikenlaista, myös haasteita ja huonoja hetkiä. Ne kuuluvat kaikki elämään.

Levi Snow Sport Academy voi kouluna hyvin, meillä on toimintamme piirissä 43 toisen asteen opiskelijaa, sekä 30 yläkoululaista. Meillä on huikea ja osaava kahdeksan valmentajan ydintiimi, sekä kaksi maan parasta valmentajaa sparraamaan valmennusta. Sekä nippu muita mahtavia ihmisiä, jotka ovat auttamassa ja tukemassa meitä tavalla tai toisella. Levillä olosuhteet lajin harrastamiseen on jälleen ottanut isoja harppauksia olosuhteiden kehittämisessä. Olo on siitä kiitollinen, että saa tehdä tällaista työtä. Vaikka edellisten sukupolvien tulee olla sitä mieltä, että nykynuorista ei ole mihinkään, niin uskallan väittää, että tämä uusi koulussa oleva sukupolvi on erittäin fiksuja ja elämäniloisia tyyppejä!

Kuten sanottua, arkeen mahtuu myös haasteita. Viime kesänä meillä meni valmennustiimi uusiksi, meille tuli ennätysmäärä uusia opiskelijoita 15, sekä aloitti uusi toimintamuoto alppihiihtäjille. Junior Team on suunnattu leiritysmuotoisesti yläkouluikäisille nuorille, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti noustakseen maailman huipulle lajissa. Fiilis oli jossain vaiheessa sama kuin on aloittamassa tuhannen palan palapeliä, jossa suurin osa kuvasta on sinistä taivasta… Siitä sitten pala kerrallaan palaset ovat loksahdelleet yllättävän nopealla tahdilla paikolleen, kiitos osaaville ammattilaisille, jotka ollaan tiimiin saatu.

Urheilijat ovat päässeet tauon jälkeen myös ulkomaan leirityksen makuun. Kausi avattiin elokuussa sisätiloissa, Liettuan hallissa ja siitä seurasi jäätikköleirit Itävallassa ennen kotimaan avausta. Kotirinne Levillä avattiin 8.10 ja siitä asti syksy on ollut olosuhteiden ja kelien puolesta yksiselitteisesti kuvattuna; huikea. Maailman Cup on tuonut tunturiin moniksi viikoiksi maailman parhaita alppihiihtäjiä laskemaan samoissa rinteissä, malleja on varmasti nähty, miten maailman huiput treenaavat. Ja olihan huikea seurata, kun pitkästä aikaa ja ensimmäinen alppikoulun naislaskija oli maailman cupissa kilpailemassa. Ja Riia suoriutui debyytistään aivan loistavasti!

Koulutustoiminnassa FreeRide- ja monitaitolinjalaiset ovat menneet tähän asti aika yhteneväisellä ohjelmalla. Sami ja Tuukka on edelleen kehittänyt syyskauden toimintaa paljon päätavoitteena luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin synnyttäminen opiskelijoiden ja valmentajien keskuudessa, joka on uuden oppimisen ja kehittymisen peruspilareita. Edellisten vuosien tapaan on melottu, vaellettu, pyöräilty, pelattu ja touhuttu viikkotreeneissä, jos minkämoista kaupunkisotaa. Nyt varsinainen harjoittelu on vasta päässyt kunnolla käyntiin itse rinteessä, jossa tutustutaan ja harjoitellaan eri välineillä laskemista. En tiedä miten nuorukaiset kokevat, mutta silloin kun itse saan kunnian olla mukana harjoituksissa, koen että siellä on kiva olla ja on niin sanotusti: hyvä meininki! 

Uutena kuviona koulutustoiminnassa on ammatilliset tutkinnonosat. Myös meidän opiskelijat, jotka ovat lukiolaisia, ovat suorittaneet ammatillisia tutkinnon osia hiihdonopetuksesta, sekä tapahtumantuottamisesta. Tapahtumia ovat ollee tänä syksynä revontuliopyöräily lokakuussa ja maailmancup syyskuussa. Näiden avulla voidaan tuoda entistä paremmin esille ja oppimaan, eri puolia matkailualueen työelämätaidoista. Näistä toivotaan, että opiskelijat saavat hyvää mahdollisiin jatko-opintoihinsa. 

Turha laittaa kaikkea tapahtunutta tahroiksi paperille, sitä varten yritämme jatkuvasti tuottaa ajankohtaista sosiaalisen median materiaalia, jolla halutaan kuvata meidän arkisia touhuja.

Olen ylpeä saadessani kuulua tähän yhteisöön. Kiitos siitä jokaiselle, joka olet osana tätä elämän palapeliä ja tarinaa.

PS. Tämä on uusi alkanut blogisarja, jossa valmentajat ja nuorukaiset tuovat esiin meidän elämää täällä pohjoisessa 

Juki

Lue myös nämä

Yläkoululeirityksen ja Junior Teamin haku käynnissä

25.02.2022

HAE mukaan 13.3. mennessä! Lapin Urheiluakatemian Yläkoululeiritykseen haku on auki 14.2.–30.4.2022.

How to bring fun activities and values together

08.12.2021

TÄssä englannin kielisessä blogissa meidän Humanistisen ammattikorkeakouluharjoittelija Tjiago kuvailee syksyn toimintaa omasta näkövinkkelistään.

Kausi paketissa ja syksyllä palataan ennätysmäisen suurella joukolla!

31.05.2021

Alpin yläkoulutoimintaan tulee oma valmennusryhmä, jonka valmentajaksi Kaisa Puttonen.

Sami Suhonen Freeride-linjan uudeksi kouluttajaksi

22.02.2021

Levi Snow Sport Academyn Freeride-linjalle on löytynyt uusi kouluttaja.

Jukka Leino Levi Snow Sport Academyn huippu-urheilulinjan valmentajaksi

04.02.2021

Valmentajavalinta on nyt tehty, ja iloksemme saamme ilmoittaa, että 1.8.2021 valmennustiimiimme liittyy yksi Suomen menestyneimmistä alppihiihtäjistä.

Turvallisuusseminaari 9.-10.11.2020

13.11.2020

Kouluttajat, opettajat ja valmentajat kokoontuivat turvallisuusasioiden äärelle.

Urheiluliiketoiminnan Sport Business Lapland -koulutus käynnistyy syksyllä

03.08.2020

Urheilija, valmentaja tai seura- ja järjestötoimija! Oletko kiinnostunut tehostamaan ja uudistamaan toimintaasi?

Petri Tuomikoskesta Levi Snow Sport Academyn uusi valmentaja!

19.05.2020

Suomen alppimaajoukkueen entinen päävalmentaja Petri Tuomikoski aloittaa huippu-urheilulinjan valmentajana elokuusta alkaen.

Huippu-urheilulinjalle uusi valmentaja. Oletko se sinä?

30.04.2020

Haemme valmennustoimintaamme uutta päätoimista valmentajaa täydentämään osaavaa tiimiämme. Haku alkaa tänään 30.4. ja päättyy 13.5.

Tule tutustumaan toimintaamme 2020!

13.02.2020 - Koulutustoiminta | Urheilutoiminta

Mahdollisuus tutustua Levi Snow Sport Academyn toimintaan hiihtolomaviikoilla 8 ja 9, 2020.

Koulutustoiminnan tutustumispäivä WestPointin avajaisissa lauantaina 1.2!

10.01.2020

Järjestämme monitaitolinjan ja FreeRide koulutuksen avoimet harjoitukset yli 14 vuotta täyttäneille Snow Sport Academyn toiminnasta kiinnostuneille.

Yhteistyö Lapin Urheiluakatemian kanssa tiivistyy

16.01.2019 - Koulutustoiminta | Urheilutoiminta

Levi Snow Sport Academy (Levin alppikoulu) ja Lapin Urheiluakatemia ovat sopineet yhteistyön jatkosta.

Levi Snow Sport Academy ja Lapin Urheiluakatemia

29.03.2018

Järjestämme ensi vuonna (2018-2019) alppihiihdon sekä FreeRiden yläkoululeiritystä yhdessä Lapin Urheiluakatemian yläkouluakatemian kanssa.